Broken Sword: The Smoking Mirror

Broken Sword: The Smoking Mirror Remastered 1.0

Avontuur, romantiek en hersenkrakende puzzels

VOOR

  • Mooie beelden & fijne muziek
  • Prachtige verhaallijn
  • Goede besturing
  • Savegames opslaan in Dropbox
  • In een gewenste taal spelen

TEGEN

  • Wij vonden ze niet

Excellent
9

Broken Sword: The Smoking Mirror is het tweede deel in de reeks avonturen van George Stobbart en Nico Collard. In het 'point & click' avonturenspel beweeg je de protagonisten door een reeks spannende gebeurtenissen in Frankrijk, Midden-Amerika en andere exotische locaties. Terugkomend element in de serie is de Indiana Jones-eske zoektocht naar relikwieën en het ontsnappen aan geldbeluste booswichten.

Broken Sword: The Smoking Mirror opent met een indrukwekkend (teken)filmpje; een bezoek van Nico en George aan het huis van een archeoloog. Bombastische muziek begeleidt de entree van onze vrienden, die rustig keuvelen over een Maya-artefact. De vermaande professor blijkt een indiaan met snode plannen, die het tweetal overmeestert. George zit in de volgende scene vastgebonden aan een stoel, met geen spoor van Nico te bekennen. Een uitstekende beginsituatie voor dit type spel.

Het avonturengenre draait volledig om het vinden van oplossingen voor benarde situaties. De uitgang voor dergelijke affaires zit hem ditmaal in tikjes en veegjes over het scherm. De besturing van Broken Sword: The Smoking Mirror werkt intuïtief: om te spelen houd je je vinger op het scherm, waardoor je ziet welke onderdelen interactief zijn. Is het uitvoeren van een actie mogelijk, dan zie je radertjes draaien (actie) of een oog knipperen (bekijken). Daarna is het een klassieke situatie van actie en reactie.

Sloten openpeuteren met dartpijltjes, museumbezoekers dronken voeren en met een bootshaak een hond in het water gooien; het zijn onmisbare elementen in dit puzzelverhaal. Je reist in Broken Sword: The Smoking Mirror naar talloze locaties, die de Mayacultuur alsmede de romance tussen Nico en George uiteenzetten. Ondanks de leeftijd van het origineel, is deze versie verfrissend in veel opzichten. Het spel beschikt over een modern hintsysteem en dito opslagmethode van spellen via Dropbox.

Goed uitgewerkte karakters, een boeiende verhaallijn en prachtige (handgemaakte) achtergronden sieren Broken Sword: The Smoking Mirror. De game speelt als vanouds, met verbeterde beelden die geschikt zijn voor al je iDevices (iPod, iPhone & iPad). De filmische ervaring, goede besturing en indrukwekkende soundtrack maken Broken Sword: The Smoking Mirror een memorabele belevenis.

Meeste downloads Actiespellen voor iphone

Meer
Broken Sword: The Smoking Mirror

Download

Broken Sword: The Smoking Mirror Remastered 1.0

Beoordelingen about Broken Sword: The Smoking Mirror